Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

November 20, 2010

Malang yang Lawak

Selamat malam blog...

sebelum tido,aku nak citer sumthing yang buat aku cam bangang giler hari ni...hahaha..opss..tergelak dulu lak..
cani citer nye..aku kan beraya dgn kawan aku baru ni..dia tido umah aku 3 malam..baik kan dia..hehe..dah tu petang tadi aku nak g UPM, dia pun balik umah..kami keluar secare berjemaah,tapi naik keta masing2..

b4 aku kuar tu,aku dah tengok dah takuk minyak aku dah sket..tp aku pikir sempat lagi ni kalo nak sampai UPM..so aku teruskan perjalanan masuk tol putra mahkota tu..dengan syok nye aku press pedal minyak..owh..minyak dah sket,so xleh speeding sgt..so aku bawak 100km/j jer..
disebabkan aku gerak dulu,so aku dah tak nampak kawan aku ni kat mana belakang aku..takpela..jumpa lagi esok..kan..
tetibe minyak dah nyala kuning lak..ish..sempat lagi ke ni..ada 2 exit lagi ni..harap2 sempat jela..huhuhu...

pastu tetiba aku teringat kat chewing gum kat dlm bag sandang aku dlm bilik..
"aihh..kalo aku amek tadi kan best..leh kunyah2 sambil drive ni..." kata aku dlm hati..takpela..xde rezeki..
tapi elok je aku nak kuar susur UPM,tetiba hati aku berdebor2..perghh..tetibe jer berdebor...aku terpikirkan sesuatu yang malang bakal berlaku jap lagi...

DAMN!!!!!!

purse aku tertinggal dlm bag sandang aku tu..!!! giler ah...sambil mulut aku tek henti2 zikir "...mati aku..mati aku.."

bongok betul la..cane leh tak perasan lupa amek purse ni..dah kuar susur dah ni n sedang menuju ke tol...ishh...nasib ada lane emergency b4 tempat bayar tol..cepat2 kol kawan aku tanya dia dah sampai umah ke belum..nasib xsampai lagi..terus aku cakap..

"gurl,mati la org..tolong org..org tertinggal purse..pinjam duit sekali..keta xde minyak.."


siot..hahaha...terpakse aku cakap camtu..

dan dia la penyelamat aku..

tapi sementara tunggu kawan aku datang,aku duk tepi e-lane tu,wat e-signal..dah la minyak xde,mati enjin..turunkan cermin..panas siott...tetibe pandang kanan, ada keta peronda lebuhraya kat tepi kanan aku dah..

dik..apa masalah ni..? -incik peronda
hee..saya lupa bawak duit..xde duit nak bayar tol..xpe incik..kawan saya otw dtg selamatkan saya..

cam haram jer..hahahah...incik jgn senyum2 depan saya..saya nerbes nih okeh..haha..kalo nak derma duit kat saya xpe.. :P

lepas dia sengih,terus dia ckp ok..dan berlalu pergi..emm..dan kawan aku sampai setelah menunggu 10 -15 minit..dan dia hulurkan duit 50hengget..malu siot..haha..

sumpah aku malu..gelak sorang2 tadi..citer kat bobot biler sampai umah td..leh dia tibai gelak kuat2..yela..xpe..aku xmarah..gelak la lagi...gelak guling2..sebab aku pon gelak..hahahaha...


lesson learnt today=sebelom gerak kuar umah,double check purse ok..!!

2 comments:

eizy_noor_izza said...

double-triple check k :)
kan dah termalu. opsss! sensitip. hahahahaha

ctZue said...

hahaha...cam bongoks je smlm..arini leh smbung gelak dgn kwn aku..hahaha