Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

September 22, 2012

Pakngah dan Cirah

Tengok cirah dah curi pakngah dari makngah. Jeles!



Tengok dia tu..jalan pimpin tangan lagi.



 Apa la yang cirah borak dengan pakngah tu..




Peace!



 Cirah nak g mana?


Owh..posing kat kokpit rupanya...



Pilot junior


September 21, 2012

Cirah and makngah

Isyhh..bila teringat budak tecik ni, memang windu sangat T__T. Dari gamba pon dah boleh tau Cirah ni asyik nak duduk depan je nak menempek dengan aku..Jom..kita bercamwhore sama2 kan adik..heee..



Muka kena paksa senyum..haha

Tengok la tu..Galok sangat dia ni..

Cirah yang bulat..pipi tu macam kuih pau.


Olololo..makngah pulak over kan adik...hikhik..


P/s: Makngah rindu sangat dekat Pakngah TT__TT


Kejadian semalam


Yang berbaju biru tu, Syahrir. Dia merupakan lecturer yang menjadi tonggak kepada projek ni dan memberikan komitmen 200% kot. Dan gambar2 seterusnya adalah gambar2 student yang terlibat dalam projek TATIUC Racing Team ni.




Baju merah adalah jockey. Badan kecik je.

Ketika majlis perasmian oleh TRA



Elok majlis dah abes, aku dengar macam ada orang nyanyi..haa..orang nasyid..cari punya cari..rupanya budak2 tu jugak..aishh..serba serbi boleh la dorang ni..hee...






September 20, 2012

TATIUC Racing Team

Tengahari tadi telah berlangsungnya majlis pelancaran jentera, pasukan dan kelab TATIUC Racing Team. Tak sangka aku student TATIUC boleh hasilkan kereta racing untuk perlumbaan betul2, tapi racing antara universiti jela kan..

TATIUC Racing Team ni pulak terdiri daripada 13 orang staff dan 10 orang student. Dan student yang join team ni memang sangat hebat sebab dorang dapat buat dari nothing to something. Bayangkan, student2 tu adalah student final year program degree tooling, tapi dorang dapat hasilkan sebuah kereta lumba. Dorang memang start betul2 dari zero, berbincang, design, buat prototype, analysis, fabricate dan test drive. Terharu aku dengan masa yang dorang peruntukkan untuk team ni sebab masa dorang cuti 3 bulan, dorang stay je kat TATIUC ni. Jap aku upload video untuk  TATIUC Racing Team ni ye.

video


Actually, tadi hanyalah majlis pelancaran sahaja, untuk perkenalkan TATIUC Racing Team di peringkat TATIUC sendiri. Dan aim yang besarnya adalah untuk menyertai perlumbaan Formula Varsity anjuran UTeM, Melaka pada 12-14 Oktober nanti. Seminggu jugak pening pasal majlis pelancaran ni hinggakan semalam pukul 1 pagi lebih aku still lagi kat TATIUC. Lepas dah habis pelancaran tadi, boleh la tarik nafas lega jap. Tapi kejap je pun, sebab next week dah nak kena start untuk telefon company2 yang nak bagi sponsor untuk TATIUC Racing Team ni. Aku la tu yang kena handle bahagian sponsor2 ni sebab aku adalah bendahari. Pulak tu dah nak kena cari penginapan untuk 2 hari tu masa hari pertandingan. Pasal baju korporat pun baru g amek quotation. Harap2 la cepat sikit dapat sebabnya ada lagi masa lebih kurang 3 minggu beb nak ke hari pertandingan tu..

Ingat nak tayang gamba majlis pelancaran tadi, tapi nak kena edit dulu la pulak. Next entry la ye. 


September 19, 2012

Emmm....



Rindu bobot ite.....


September 12, 2012

Tazkirah of the day

Saidina Umar Dibebel Isteri

Pada zaman pemerintahan Saidina Umar Al-Khattab r.a., terdapat sepasang suami isteri yang selalu bertengkar dan bergaduh.

Si isteri tidak henti-henti membebel. Sedang memasak pun dia membebel, sedang membasuh pun dia membebel, sedang tidur pun kalau boleh dia nak juga membebel.

Si suami tidak tahan dengan perangai isterinya yang sangat suka membebel. Dia pun marah balik isterinya kerana membebel. Si isteri pula menjawab. Si suami mula meninggikan suara.

Dari situlah mereka bertengkar dan bergaduh saban hari. Lama kelamaan si suami merasakan yang isterinya sudah melampau.

Memandangkan keadaan rumahtangga mereka semakin parah, si suami pun mengambil inisiatif untuk pergi berjumpa dengan Saidina Umar untuk mengadu kelakuan isterinya.

Sebaik sahaja tiba di rumah Saidina Umar, si suami terdengar isteri Saidina Umar sedang membebel di dalam rumah. Tetapi tidak terdengar pula suara Saidina Umar membalas.

Mendapati isteri Saidina Umar pun begitu, si suami tidak jadi hendak mengadukan hal isterinya. Katanya dalam hati, kalau isteri Khalifah pun begitu, apatah lagi isteriku.

Ketika dia berpaling hendak pergi, tiba-tiba Saidina Umar memanggilnya dan bertanya,

“Apa hajat kamu datang ke mari?”

Si suami tadi menjawab,

“Aku datang hendak mengadu hal isteri aku, tapi aku lihat isterimu pun berkelakuan demikian terhadapmu.”

Saidina Umar tersenyum lalu berkata,

“Tidak patut kalau aku tidak sabar dengan kerenahnya. Bukankah dia telah memasak makanan untukku, membasuh pakaianku, menjaga anak-anakku dan dia tempat aku mendapat hajatku? Sabarlah, sesungguhnya keadaannya itu tidak lama (nanti akan baik sendiri).”

Begitulah kisahnya. Sebagai suami, kita perlu memainkan peranan “senyap” sebagai reverse psychology dalam membentuk rumahtangga yang bahagia.

Ingatlah wahai suami. Senyap bukan bererti pengecut. Tidak menegur dengan kata-kata juga tidak bererti penakut.

Isteri yang menjawab bukan isteri derhaka. Isteri yang memarahi suami juga bukan dipanggil derhaka. Begitu juga jika berleter, membebel, emo, merajuk, dan sebagainya, juga bukan derhaka.

Ingatlah wahai isteri. Suami adalah pemimpin, perlu dihormati. Namun suami juga manusia, ada buat silap, ada nafsu, ada terpengaruh dengan hasutan syaitan, dan sebagainya yang kadangkala perlu ditegur, dimarahi, mahu pun dileteri.

Sebab itu, di belakang setiap lelaki yang berjaya adalah seorang perempuan (isteri).

Wallahu a’lam.

September 11, 2012

Pagi pantun

Lepas subuh tadi, macam biasa aku golek2 lagi atas katil sementara nak amek mood nak mandi..sejuk la sekarang sebab asyik hujan je malam. Tetiba dapat gamba dari en.asben. Uwaa... rindunya kat dia. Dia berada di Miri, Sarawak. Pergi semalam..tapi hari ni dah balik dah. hehe. Ala..kalo dah balik semenanjung pun, bukannya boleh jumpa aku jugak. Sebab dia balik ke Subang je..wuwuwu..ite rindu la bobot ite..

Lepas sekeping gamba, dapat lagi sekeping...pastu dapat lagi sekeping...baru je aku nak g mandi, tup tup dapat lagi sekeping gamba siap pakej sekali dengan pantun. Boleh pulak en.asben pagi2 dia pantun spontan..nerves aku okeh.. orang balas pantun, memang la kena balas ni..huhu..

Hari ini hari selasa,
Pergi kerja pakai celana,
Terima kasih kerana sayangmu padaku sepenuh rasa,
Walaupun ku tahu diriku tak sempurna..
I love u soo much..

Terharu sekejap aku membacanya. Lantas cuba untuk membalas mesej en.asben tersebut..
Tapi kan, lepas taip, aku padam..taip lagi..padam lagi..tensen..!! g mandi dulu lah..hahaha

Tengah mandi tu dok terpikir2 nak balas apa ye..emm..tak pernah aku buat lagi dalam hidup, sambil mandi sambil berpikir pantun..hahaha..

Siap mandi je terus taip sebab dah dapat ilham kat bilik mandi..hikhik..

Bunga mawar berdiri kaku,
Duri tajam jari tersiat,
Cintamu ku semi bersama cintaku,
Kasihmu ku semai hiongga akhir hayat..
I love u even more..

Boleh la dari takde kan..hee..

September 6, 2012

Cerita hero saya

Semalam aku pergi rumah tokwan kat Balok. Tak tau aku dari mana, berjalan kaki je. Masa aku jalan kaki tu, aku perasan ada 2 org lelaki macam follow je aku.. Jalan laju2 sket. Masuk dalam rumah, nampak en.asben dah ada kat dalam tengah buat apa ntah, maybe tengok tv kot. Pastu aku rasa macam 2 orang lelaki tu masuk dalam rumah jugak. Aikk.. apahel ni kan. Oh..orang nak datang beraya rupanya. En.asben dah perhati je mamat 2 ekor tu. Lepas tu en.asben keluar g kat tepi pantai.

Rupanya kat tepi pantai tu ada pesta apa ntah, ramai orang. Ada show, ada orang main bola tampar pantai kot. hehehe..Failed sket aku bab2 sukan ni.  :P

Aku pun nak menyertai en.asben. Sambil cari2 mana en.asben di celah2 orang ramai tu, aku perasan lagi mamat 2 orang tadi tu still duk follow aku. Cuak dah aku. Nasib jumpa en.asben. Sampai2 je, terus en.asben tanya

               "Nak abg g tumbuk ke muka budak 2 ekor tu??"
    
Ommaakkkaii..gagahnya bila en.asben tanya aku macam tu, tapi aku jawab

                "Tak payah la..dorang tak buat apa pun kat ayg"

Hilhikhik...baik pulak aku. Tetiba je aku terus terbayang2 en.asben dalam uniform superman, dengan kain dia tengah terbang2 kena tiup angin.Sambil berdiri macho tepi aku.

Spontan aku terkeluar, "Waahhhh....my hubby my hero! Kat luar dah protective, dalam mimpi pun protective jugak kan" cakap sambil senyuman paling manis..

Eh, mimpi ke? hehehe..mimpi en.asben jadi superhero lak ai..Tak dan nak merasa en.asben dukung bawak terbang..hahaha. Puii..ko ingat ni cerita Lois & Clark: The New Adventure of Superman ke??

 

September 3, 2012

Siaran malam

Baru habis kelas malam..
Laku betul aku jual coklat kat student..eh..actually bukan jual, tapi bagi je kat budak2..sape yang dapat jawab soalan kat depan..tapi at last, sume pon amek coklat bagi habis..sedekah jela kat budak2..
Aku tengok student ni, bila nak bagi reward coklat kat mereka, lagi bersemangat mereka jawab soalan yang aku bagi. Bagus jugak..

Hari ni aku rasa macam takde mood. Maybe sebab kelas dari pukul 8.30 sampai pukul 4 tadi aku asyik marah2 je kat student. Boleh cepat naik darah tinggi ni kalo selalu macam ni. T__T

Tengah layan lagu ratu hatiku by triad band, ost cerita adam dan hawa. Aku suka cara ahmad dhani nyanyi lagu ni..santai.