Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

April 17, 2011

Belajar perkataan baru

Hari tu entah macam mana la aku boleh teringat satu perkataan yang maha femes kami guna masa time matrik dulu. Bagi sape2 yang matrik dengan aku kat PASUM 2002, memang tau la perkataan ni, berlendir. Hahaha. Sounds jijik je kan.

Berlendir = Dating.

Gila lah. Sape ntah yenag memulakan dulu ayat ni kat situ. Sampai semua pon terikut2 guna.
Aku macam takleh terima je dulu ayat tu, tapi bila lama2, rasa lucu lak.
Boleh pulak tanya kawan g berlendir tak. Hahahaha.

Satu lagi perkataan yang femes kat PASUM dulu ialah mencapub. Selalu je guna kat sape2 yang gedik. Hahahaha. Sesama kawan pon selalu je guna.

Mencapub = Mencari publisiti/ tarik perhatian orang lain

Lepas tu, masuk UM pon ada gak ayat feberet kami guna untuk budak lelaki. Disebabkan course kami ni tak ramai perempuan melayu, so kami memang rapat la jugak dengan geng2 lelaki. Selalu study sama bila nak exam. Haishh.,. Terkenang la pulak zaman study ramai2 dekat library, pastu belagak buat discussion room tu macam rumah sendiri, buat bising tak ingat. Eh, sambung balik dekat ayat feberet tu. Dulu kami suka guna ayat hati tisu, especially kat budak lelaki.

Hati tisu = Mudah terasa


Kami ada kawan , nama Faizal or lebih dikenali sebagai Panjang. Dia suka sangat la nak emo. Salah cakap sikit or lupa nak bagi notes ke, pape ke, dah sentap. Merajuk tak cakap dengan kami. Fuhh.. Jangan la tisu sangan kan. Susah tau nak jaga hati dia ni. Hahaha.

Lagi apa ek..dah lama tak jumpa geng2, banyak yang dah lupa. Nanti kalau aku ingat, aku letak lagi.



P/S: I miss my geng masa study dulu. Terasa cepat je masa berlalu.


5 comments:

Adlan said...

hahahaa..perkataan tuh dah merebak kot kan..sounds jijik..tapi tulah yang kerap digunapakai..hehe

fiza_noor said...

mencapab tu trademark bdk2 mrsm kot?

ctZue said...

adlan..haha..tp time remaja baru nak up dulu la selalu guna perkataan tuh..skrg dah sopan.. :P

pijah..maybe la kot..tapi muingkin jugak budak2 mckk yg bwk gelombang ni ke pasum kot..sbb batch aku dulu ramai gak dak2 mckk

Mrs.Khairi said...

mencapub tue dr tym study kt skolah dh de....so aku xtau la spe yg pengasas ayat tue....dia saing2 ngan lampi ms tym tue....
lampi = lambat pick up

hati tisu aku ingt kte2 jer gne...bl dh kejer nie...ramai gak yg gne....so aku agak kte bkn pengasas itu...ngahahaha....

berlendir tue yup mmg pemes....kt asasi....kekeke...berlendir kt bukit cinta...mmg ms tue ske ikot2 jer org ckp...tp xterase paper ms tue sbb mmg lampi....

ctZue said...

a ah la bed..aku lupa la ayat yg pemes jugak adalah lampi..hahaha..