Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

April 15, 2011

Si buah hati

Disebabkan aku ada sorang je anak buah for the time being, si kecik ni saje la buah hati dalam famili kami. Semua pun nak rindu dia. Time aku balik dari Bandung tu, aku melepak sehari di rumah kakak aku. Tetiba terasa nak bawak si Cirah ni balik kampung. Lagipun kakak aku memang nak balik kampung jugak ari jumaat tu. So, alang2 dah dia nak balik, apa la salahnya ekport anak dia dulu kan.

So, hari selasa tu, aku balik bertiga dengan mak aku dan si kecik Cirah. Nasib baik dia xde banyak peel. Masuk kereta, dia tidur. Sampai kat Petronas Taman Melati, aku dah buat susu siap2 takut gak kang masuk tol gombak dia melalak nak susu kang. Nasib baik dia rilek je. Boleh pulak nak duduk kat seat aku, sebab nak pegang stereng. Ish..budak kecik ni memang gila stereng. Suka bebenor kalau dapat pulas2 stereng. Masuk LPT, baru aku berani layan dia nak pulas2 stereng, tapi kejap jela. Kang tak pasal kena saman dek abg polis lak. Huhuhu.

Bila dah ada Cirah kat rumah, secara otometik aku rasa nak sampai rumah awal je bila balik kerja. Tak sabar nak tengok dia. Baru la aku rasa macam mana perasaan ibu bekerja. Lepas kerja nak balik rumah terus, bawak anak ke taman. Sama la aku. Hehe. Siap bawak Cirah g taman permainan. Suka dan bertambah galak dia.

Suka sangat dapat main gelongsor.

Pagi2 time nak g kerja pun macam berat je hati. Kalau boleh rasa cam nak bawak dia g kerja, tapi melampau benor kot. Hahaha. Orang lain ada anak rilek je, aku yang baru anak buah ni yang lebih2..hahaha.


Muka Cirah baru bangun tido. Dukung2 dia jap sebelum g kerja. :)


Olololo..sweetnye mata-bengkak-rambut-kembang.

Betapanya dia lupa kot kat mummy dia, sampaikan mummy dia sampai rumah hari jumaat tu, dia boleh buat derk je. Muka rilek je takde pon nak terkinja2 kat mummy dia. Hahahaha. Ni baru kejap duk dgn makngah. Kalau lama2 mau adik takmo balik kl kan..kan..kan..hahaha

Cirah jadi model tudung makngah. Ni hasil kerja Tokma dia. Hehehe


Muka terpaksa.


Pose ala2 America Next Top Model


Pasrah je.


No paparazi plis.


Makngah loves Cirah. Muahh.



P/s: Makngah pun loves Pakngah. Muahh



2 comments:

fiza_noor said...

hg mempergunakan cirah suh jadi model hg no. hahaha

ctZue said...

hahaha..bila lagi kan.. :P