Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

February 13, 2011

Hantu Kak Limah dalam Klas??

Hahahahahah...
Aku nak gelak dulu. Tak boleh blah langsung!
Ni semua pengaruh cerita betul la student2 aku nih. Haru betul mengajar budak2 degree. Disebabkan faktor umur yang dah boleh jadi rakan sebaya, tapi ofcoz la aku lagi tua dari mereka2 semua. Aku anggap mereka2 cam ajar adik2 aku je bila masuk klas. Klas pagi tadi memang macam mencabar pemahaman mereka sikit la. So aku seboleh2 nya memang nak bagi dorang paham apa yang aku ajar hari ni sebab aku akan tanya dalam test next week.

So bila tengok dorang dah paham dah, aku bagi exercise suruh dorang buat dan selesaikan sendiri. Aku bagi masa dalam 5 minit macam tu, suruh dorang selesaikan. Agak2 dorang dah ok, aku tanya la boleh ke tak kan..Tetiba ada suara kat depan aku yang jawab:

" kita bakar je.."

Aku pandang budak tu, dia cakap lagi, " bakar je.." Aku dah tak boleh tahan.. Tanpa tahan2 lagi aku terus

"hahahahahahahahahahahahaha..."

Giler aku gelak yang hamat tadi dalam kelas. Mongok kan! Mane boleh nak tahan kalau dorang main buat lawak Usop dalam citer Hantu Kak Limah Blaik Umah..Nasib dia tak buat gaya tangan melintuk liuk si Usop tu..hahahaha..Malu je aku gelak tak hengat. Hahaha..
Pastu tadi bila dah last2 klas aku edar la borang kaji selidik prestasi mengajar kat student klas ni kan. Dorang tanya la nama penuh aku sebab nak isi nama lecturer yang mengajar. Elok je aku bgtau

"nama saya Siti zuraifah bt m....."

tak sempat nak btau abes nama penuh aku, terus budak2 kat belakang sampuk

"husin...husin..." dengan gaya suara si abi hurairah ngn usop nak takut2kan si husin..

mana aku tak sakit jiwa..??? hahahaha..Aku duk gelak lagi. Siot betul la dorang kan. Suka je nak main2 berlakon konon kat dalam Kg.Pisang tu..Sumpah aku tak boleh tahan dgn lawak dorang ni..hahahaha

Lepas ni aku kena pakai bedak-putih2-kat-muka-makeup-mata-kasi-lebam2 ke? Kata Hantu Kak Limah..hahahaha

5 comments:

fiza_noor said...

aku x tngk g cite tu.

ctZue said...

baik ko tgk..kelakar weh..

Mrs.Khairi said...

mongok la z....ader ke bole cair ngan lawak depa tue....no...no...no...

ctZue said...

aku rasa mongok gak..hahaha..pasni aku wat keras je la..huh..bole caye ke? :P

Mrs.Khairi said...

xbole caye langsung...ngahahaha......